Uw specialist in Schadeherstel

Vragen of schade? Bel (0523) 263 895 Schade melden
Vragen of schade?
Telefoon Route E-mail

Fusie. Verleden D&L en Gruppen

In ons vorige artikel hebben we ‘officieel’ aangekondigd dat D&L Schadeherstel en Gruppen  Autoschade samen verder gaan als DGL Schadeherstel. We willen u stapsgewijs kennis laten maken met ons bedrijf door u mee te nemen op reis door onze geschiedenis en toekomstvisie. Vervolgens zullen we ingaan op actuele en relevante onderwerpen. In dit ‘hoofdstuk’ praten we u bij over de geschiedenis van de beide bedrijven.

Hoe het allemaal begon.

DGL Schadeherstel Hardenberg komt voort uit twee bekende autoschadebedrijven uit Hardenberg, D&L en Gruppen autoschade. Twee bedrijven met beide een hele geschiedenis. In dit item willen we hier wat verder op in gaan.

Gruppen Autoschade is al meer dan 40(!) jaar een begrip in Hardenberg en omgeving. Ontstaan in De Krim in een klein schuurtje achter het huis. Geert Gruppen, oprichter en vader van Carlo kreeg het al snel steeds drukker en door verschillende aspecten als groei en milieuvoorschriften was hij in 1980 genoodzaakt uit te wijken naar het toen nieuwe industrieterrein in Hardenberg; “De Nieuwe Haven”.  

Zoon en huidige mede eigenaar Carlo kwam in 1996 het inmiddels 6 man tellende team versterken. Gaandeweg heeft hij steeds meer taken overgenomen van zijn vader. Op den duur heeft Geert door veranderende regelgeving op gebied van milieu, verzekeraars maar ook de komst van het internet het stokje volledig overgedragen aan zoon Carlo. Althans, voor wat betreft de administratieve en bestuurlijke zaken. Geert was nog immer aanspreekpunt voor klanten en aannames van auto’s. Moeder Geke heeft vanaf het begin van Gruppen Autoschade de boekhouding op haar genomen en uitgevoerd.

Ook D&L kent al een hele geschiedenis. In de tijden van economische crisis in de jaren ’80 kwamen zowel Bert Lennips als Erwin Drenthen op straat te staan. De beide automonteurs sloegen de handen ineen en maakten van de nood een deugd. Het was 1 april (geen grap) 1989, D&L Schadeherstel was geboren. Geholpen door hun oud werkgever startten de jonge ondernemers in een schuurtje aan de Hoogenweg. De taken waren goed verdeeld. Bert zorgt voor de menselijke kant van het vak zoals het klantcontact en Erwin zet voornamelijk zijn technische talenten in.

Dat de combi een succes was bleek wel uit het feit dat er al in 2002 dringend behoefte was aan een groter onderkomen. Dit was het huidige pand op bedrijventerrein Haardijk welke in 2009 vervolgens flink werd uitgebreid.

Per toeval kwamen beide bedrijven in 2016 op elkaars pad. Gezien de totale (roerige) marktontwikkeling en sterk en reëel toekomstbeeld van de verschillende heren leek het beter om samen verder te gaan. Na niet al te lange tijd was DGL Schadeherstel een feit.

DGL Schadeherstel. Gedreven door vakmanschap en visie. Samen sterker en klaar voor de toekomst.