Uw specialist in Schadeherstel

Vragen of schade? Bel (0523) 263 895 Schade melden
Vragen of schade?
Telefoon Route E-mail

Autoschade

Zodra wij alle gegevens van u hebben ontvangen en er is een datum gepland voor herstel kunnen wij beginnen met de herstelwerkzaamheden.

in onze werkplaats zijn er verschillende afdelingen:

Wasplaats

zodra uw auto binnen komt wordt deze gewassen op de wasplaats, dit om zo schoon mogelijk

te werken tijdens het schadeherstelproces.

Demontage

Bij aanvang worden alle elektrische componenten aan uw auto uitgelezen met een diagnosecomputer, schade gerelateerde storingen worden hierdoor tijdig vastgesteld. Het diagnoserapport wordt opgeslagen in het schadedossier van uw auto.

Dan worden de beschadigde onderdelen van uw auto gedemonteerd en eventuele niet opgemerkte defecte onderdelen worden nieuw besteld.

Plaatwerk en Richten

Hieronder valt het herstellen en vernieuwen van plaatwerk aan uw auto. bij herstellen worden de onderdelen uitgedeukt door middel van uitdeukgereedschap en/of uitdeukapparatuur.

als een onderdeel niet uitgedeukt kan worden moet deze vernieuwd worden, alle nieuwe plaatwerkdelen worden aangebracht zoals de fabrikant het voorschrijft in de reparatiehandleiding.

Voor richtwerkzaamheden beschikken wij over een Car-o-liner richtbank met meetsysteem waarmee het mogelijk is om de maatvoering exact af te stellen op de door de fabrikant opgegeven waarden.

Voorbewerking

Op deze afdeling worden alle herstelde of nieuwe onderdelen aan uw auto ontvet, geschuurd, strak gemaakt en in de grondverf gespoten.

Spuiterij

Op het moment dat uw auto bij ons in de werkplaats staat wordt de kleur in-gescand en gecontroleerd door onze specialist. De watergedragen lakken worden gemengd door onze computergestuurde verfmengmachine dit om zo efficiënt en milieubewust mogelijk te werken. De voorbewerkte auto’s worden ingeplakt en onderdelen worden worden klaar gezet in de spuitcabine om gespoten te worden.

Montage

Nadat de nieuw gespoten laklaag voldoende is uitgehard worden alle onderdelen weer gemonteerd. Verlichting en/of veiligheidssystemen worden opnieuw afgesteld of gekalibreerd.

Ook worden opnieuw alle elektrische componenten uitgelezen met de diagnosecomputer en eventueel opnieuw ingesteld, dit diagnoserapport wordt ook opgeslagen is het schadedossier van uw auto.

Aflevering

Uw auto wordt gereinigd en gewassen, als laatste stap wordt een technische eindcontrole uitgevoerd zodat u weer veilig op weg kan.